İSTANBUL / ATAŞEHİR - Lemanana Anaokulu

LİSTEN TO THE RHYTHM eTwinning PROJEMİZ

2023 -2024 Eğitim öğretim yılında da okulumuz öğretmenleri Çiğdem Çeçen ve Pınar Akgül liderliğinde  eTwinning Projelerine devam ediyoruz.

PROJE ADI:   RİTME KULAK VER / LISTEN TO THE RHYTHM

PROJENİN AMACI:  Müzik hayatımızın içinde  her yerde.Dilimizde, kalbimizde , doğada, oyunlarda, ruhumuzda ve zihinlerimizde. Müzik hayatımızdaki en önemli unsurlardan biri. Hayatta kalmamız ve dengemizi bulmamıza yardımcı olur. Mutsuz  olduğumuzda bize iyi gelir  ve hayatımızın her  anında yol arkadaşımız olur.Yeryüzünde çok sayıda insan var ve her ulusun kendi geleneksel müziği var.Bizde projemizde farklı yaş gruplarındaki öğrencileri başka kültürlerin müzikleri ile buluşturup ,müziği; beden dili , ritm  drama, matematik ,sanat ,çamur ve doğa ile bütünleştirmek  ve disiplinler arası  eğlenceli geçişler sağlayarak  öğrencilerin projenin her aşamasında aktif rol almalarını sağlamak istedik. Müziğin dilini kullanarak farklı kültürlerle konuşmak ve kendimizi müzikle ifade edelim dedik.

PROJENİN HEDEFLERİ

Öğrencilerimize  müzik ve ritm  sevgisi verebilmek.Belirli bir seviyede müzik kulağı oluşturmak.

-Web 2.0 araçlarını  kullanma becerisine sahip bireyler yetiştirmek.

-Müzik ,sanat vb yöntemler kullanarak hayal güçlerini geliştirmek.

-Yaratıcılıklarını  ve estetik duygularını geliştirmek.

-Problem çözme becerisi kazandırmak

- Ünlü sanatçıları  ve bestecileri  tanımak ve onların eserleri   hakkında bilgi sahibi olmak.

-Farklı kültürlerin müziklerini tanımak ,farklı yaş grupları ile kendi kültürünün  müziklerini paylaşarak ortak ürünler oluşturmak.

-İşbirliği yapmayı  ve ortak çalışmalar üretmeyi öğrenmek.

-Farklı ülkelerin kültürünü öğrenmek ,yeni arkadaşlıklar edinerek öğrencilerin sosyal gelişimlerini desteklemek.

-Farklı materyalleri bir araya getirerek yeni bir  ürün oluşturmayı öğrenmek.

-Eğitim öğretimin içinde aile ve çocuğun birlikte aktif olarak görev almasını sağlamak.

Yayın: 30.12.2023 - Güncelleme: 19.03.2024 16:07 - Görüntülenme: 455