İSTANBUL / ATAŞEHİR - Lemanana Anaokulu

CANIM ÜLKEM PROJESİ

CANIM ÜLKEM PROJEMİZ

Öğrencilerimizin kendi kültürleri hakkında görerek yaşayarak bilgi sahibi olmalarını amaçlayan projemiz başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

“ CANIM ÜLKEM ” PROJESİ

Proje Ekip Üyeleri: Merve Altok ÇETİN- Özge Gamze ÇAM-Reyhan KIRIK-Çiğdem ÇEÇEN-Selbi KARABULUT

LEMANANA ANAOKULU 2023-2024

Proje Adı : CANIM ÜLKEM

Proje Tanıtımı :

Öğrencilere  değerler eğitimi kapsamında VATAN sevgisini  aşılayarak ,eğitim öğretimin içerisinde okul öğrenciler ve  ailelerle birlikte aktif olarak çalışmak. Öğretmenin ailelelere ve öğrencilere  verdiği görev paylaşımına uygun bir şekilde  ülkemizin 7 Bölgesine ait cofrafi,tarihi ve kültürel özelliklerini araştırmaları ,arkadaşlarına ve öğretmenlerine sunum yapmaları. Sunum için gereken malzeme ve materyalleri işbirliği içerisinde temin etmeleri.Yapılan sunumların Tutum Yatırım ve Yerli malları haftası ile bütünleştirilmesi ve  bir sergi düzenlenenerek şenlik havasında kutlanması.Öğrenci ve velilerle yapılan sunum ve etkinliklerin değerlendirilmesi ve katılım sertifakaları ile projenin sonlandırılması.

Projenin amacı

Çocuklarımızın, sosyal ,duygusal,zihinsel ve dil gelişimlerine destek olmak ,değerler eğitimi kapsamında Vatan sevgisini pekiştirmek. Eğitimde aile katılımını sağlamak, ve ailelerin çocukları ile birlikte kaliteli zaman geçirerek eğitimde aktif rol almasına rehber olmak.

.Projenin hedefleri:

a-Çocukların zihinsel,dil,sosyal   gelişimlerine destek olmak.

b- Öğrencilerin sorumluluk duygularınını geliştirmek

c-Ailelerin eğitim öğretimin içinde aktif olarak katılımını sağlamak

d- Öğrencilerin araştırma ,öğrenme ve aktarma becerilerini geliştirmek.

e- Vatan  sevgisini pekiştirmek,kültürel değerlerimizi  öğrencilere aktarmak

Proje çıktıları ve başarı ölçütleri

Projenin gerçekleştirilmesi durumunda elde edilecek çıktılar :

1.) Araştırma ve aktarma becerisi geliştirme

2.) Ailesi ile birlikte bir ürün oluşturma, ailesi ile verimli zaman geçirmeyi sağlamak

3.) Dinleme  ve öğrenme becerisini pekiştirmek

4.) İşbirliği içerisinde çalışmayı öğrenmek

5.) Aldığı sorumluluğu yerine getirme becerisi kazanmak

6.) Değerler eğitimi kapsamında Vatan sevgisini pekiştirmek

Projenin işleyişi:

1. Ailelerle  proje hakkında bilgilendirme yapmak için  görüşme yapıldı

2. Projede kullanılacak malzeme ve materyal listesi oluşturuldu

3. Öğrencilerle Vatan Sevgisi ülkemiz ,bölgelerimiz ,bölgelerimizin coğrafi ve kültürel   özellikleri   hakkında sohbet edilerek ,araştırma inceleme yapmaları için görevlendirme yapıldı

4. Okulumuzda bulunan 3,4 5 yaş öğrencilerinin de bu projede görev alacağı bilgisi verilir. Ve her sınıfın bir bölgeyi okuldaki diğer arkadaşlarına tanıtacakları söylendi

6. Bu çalışmalar sınıf  gündeminde yer almasını sağlayarak öğrencilerde Vatan sevsgisinin  pekişmesine   katkı sağlandı.

7.  Proje bitiminde yapılan etkinliklerin ,materyal ve yöresel yiyeceklerin Tutum Yatırım ve Yerli Malları haftası ile bütünleştirilmesi ve şenlik havasında kutlanması sağlandı.Öğrencilerle manav reyonu drama çalışması yapılarak sosyal gelişimlerine destek olundu. ,ülkemizdeki zenginlikleri ve  güzellikleri  bire bir gözlemleyerek yaşayarak öğrenmeleri sağlandı ve  değerlendirmeler yapıldı

3.Tahmini Zaman: Projenin Başlangıç Tarihi :  04/12/2023 Bitiş Tarihi 15/12/2023

Yayın: 30.12.2023 - Güncelleme: 19.03.2024 16:07 - Görüntülenme: 61